Leefschool

'Eureka'

Kapellendries 85
9230 Wetteren
Tel. 09-365.79.13
E-mail: bs.kalken@g-o.be

banner_zonnebloem_inhoud_1 (30K)

Ouders

Eigen aan een leefschool is dat ouderparticipatie hoog in het vaandel wordt gedragen. Leefschool Eureka vormt daar geen uitzondering op. Ouders worden geregeld uitgenodigd om daadwerkelijk mee te werken aan het onderwijsproject van de school, bijvoorbeeld door uitstappen mee te begeleiden of, afhankelijk van specifieke en relevante kennis of achtergrond, een bijdrage te leveren aan een project van een van de leefgroepen.

Los daarvan beschikt de school ook over een officiële ouderwerking, de vzw Move! Move! staat voor Met Ouders Voor Eureka en wil met dynamiek en enthousiasme de school op diverse manieren ondersteunen. Zo organiseert Move samen met het schoolteam allerlei activiteiten (zie activiteitenkalender), werkt promotiecampagnes uit en denkt mee na over de visie van de leefschool en de praktische vertaling daarvan.

Move! vergadert een tiental keer per jaar en beschikt over een verkozen bestuur, maar heeft een open werking. Dat betekent dat alle ouders op elke vergadering en activiteit welkom zijn. Voor sommige activiteiten worden aparte werkgroepen opgericht.

De winst die de activiteiten opleveren, gaat integraal terug naar de school, zowel voor kleine uitgaven, zoals aankoop van materiaal voor de projectwerking, als voor grotere uitgaven (aankoop geluidsinstallatie, speeltuigen, ...) waarover wordt beslist in overleg met het schoolteam en de leerlingen.

Voor meer informatie kan u altijd mailen naar move.eureka@g-o.be of iemand van het bestuur aanspreken.